Historien om astronomi

Hvis du har en passion for stjerne stirrede, teleskoper, Hubble og universet og denne ting, vi kalder “astronomi”, du er langt fra alene. Vi ved naturligvis, at astronomi er en højt respekteret videnskab, der har produceret nogle af de mest fantastiske resultater af det tyvende århundrede. Oven i det, er det et blomstrende område af fascination og en af de mest spændende hobby områder går med tusindvis af astronomi klubber og titusinder af amatørastronomer ser stjernerne hver aften ligesom vi gør.

Men vidste du, at astronomi er en af de ældste og mest respekterede videnskaber af dem alle? Så langt tilbage kiggede som før gange Kristi samfund af tiden klogt og tænker folk på stjerner og finde måder til at spore og kortlægge dem. Vi, der elsker astronomi hobby kan kortlægge en stolt historie astronomer, der sporer over årtusinder og gennem næsten enhver kultur i civilisationen. Så af hensyn til at have nogle rigtig god trivia at kaste rundt på astronomi club næste uge, lad os fremhæve nogle af de store øjeblikke i historien om astronomi.

I mange århundreder var videnskaben om astronomi ikke adskiller sig fra praksis af astrologi. Klarhed er astronomi studiet af stjerner, planeter og univers med en klart videnskabelig tilgang. Astrologi er studiet af stjernetegn tegnene og hvordan de påvirker vores vækst, vores personlighed og vores daglige liv. I moderne tider, vi som mennesker af videnskab rabat den astrologiske side og fokusere på astronomi af himlen. Men de var en undersøgelse i årtusinder før en alder af videnskab gjorde dem separat.

Der er historiske beviser at astronomi var en anerkendt videnskab så langt tilbage som den babyloniske civilisation flere hundrede år før Kristus. Men studiet af stjernerne var ikke begrænset til et land. Der var lignende bevægelser foregår i Kina, Indien og Egypten og i hele den arabiske halvø. Integration af astronomi og religion er så udbredt, at vi ser det i julen historien som Magi, zarathustriske præstedømme sandsynligvis fra svarende til gamle Syrien, fulgte en stjerne til Jesusbarnet. Disse astronomer også astrologer og det var denne blanding, der fører dem til at være en del af denne historiske begivenhed.

Den første bog om astronomi var skrevet af Ptolemæus under det græske imperium. Da denne historiske offentliggørelse, listen Hvem er hvem af fantastiske astronomer diagrammer en sti lige gennem centrum af moderne videnskab herunder Kopernikus, Galileo, Kepler, Sir Issac Newton, Jung, Michelangelo, Benjamin Franklin og mere for nylig selv Einstein og Stephen Hawkings ville deltage i denne ædle liste. Det syntes at fra renæssancen til denne dag, stort set enhver mand eller kvinde Intellekt dabbled i astronomi mindst noget og det har altid været betragtet som et tegn på den lærte at vide om universet og ting astronomiske.

Astronomi har haft indflydelse på så mange områder af vores liv, at vi virkelig ikke kan genkende. Mange ord i vores sprog havde deres rødder i astronomi som…

* Influenza, som kommer fra det latinske rod ord for indflydelse. Dette afspejler en tidlig tro, at placeringen af månen og stjernerne kan påvirke sundhed og forårsage eller helbrede sygdom.

* Katastrofe, som kommer fra Latin for “dårlige star”.

* Lunatic som er roden ord “Luna” i det der er det latinske ord for månen. Dette understreger den længe holdt tro, der er udbredt, selv i dag at irrationelle opførsel og endda vilde og farlige ting ske under en fuldmåne.

Astronomi og dens samspil med astrologi har også påvirket kultur, uddannelse og religion i meget vid udstrækning gennem århundreder. I det engelske sprog, de første to dage eller vores uge er søndag og mandag en reference til astronomi som deres bogstavelige fortolkninger ville være “The Day of the Sun” og “Day of the Moon.”

Så hvis du har fundet astronomi bliver en tidskrævende lidenskab i dine tanker og hvad fascinerer dig om den verden, vi lever i, er du i godt selskab som dette område af undersøgelsen har været en vigtig del af kultur og troede næsten siden begyndelsen af civilisation. Og det vil fortsætte med at fascinere menneskeheden for så længe disse smukke stjernerne skinne over vores hoveder.

Leave a Comment

Your email address will not be published.