Sådan får du den perfekte cykelferie

Cykelferie er en fantastisk ferieform, hvis du elsker at cykle. Det er også en ferieform, der stiller mange krav til dig, fordi en cykelferie kræver en del planlægning. Her på siden dykker vi dybere ned i, hvordan du ved hjælp af simpel planlægning, kan få den perfekte cykelferie.

Planlæg ruten

Det første du skal gøre, er at planlægge din cykelrute. Med en god planlægning undgår du at køre forkert, ligesom det også vil gøre det langt nemmere at finde hoteller. I første omgang bør du lave en skitse af din rute. Herefter kan du begynde at tilføje diverse seværdigheder, som du gerne vil besøge undervejs. Kører du mountainbike, kan det også være, at du vil prøve nogle specielle spor undervejs på ruten. Når ruten planlægges, skal der også tages højde for, om I for eksempel skal med færge eller tog undervejs – i så fald skal der købes billetter til dette.

Overnatning

Når I har planlagt ruten nogenlunde, skal der findes hoteller/overnatningssteder. Nogle vælger at tage et telt med, mens andre gerne vil sove på hotel. Uanset hvilken af de to ting I vælger, skal der findes steder, hvor I kan overnatte. Et godt tip er at lave et stort kort, hvor I kan skrive de forskellige hoteller ind. Kortet kan I medbringe på turen. Der findes også flere elektroniske løsninger, når det kommer til ruteplanlægning. Book gerne hotellerne hjemmefra, så I er sikre på, at der er plads.

Reservedele

Når der skal tilbagelægges mange hundrede eller tusinde kilometer på kort tid, er det uundgåeligt ikke at punktere undervejs. Det kan også være nødvendigt med andre reservedele i bagagen som for eksempel en ny kæde. Få købt nogle reservedele, som I kan have med, men husk på ikke at købe alt for meget med, da det så hurtigt vil blive for tungt. I kan eventuelt finde nogle cykelforretninger, som I kan besøge undervejs. Det vigtigste er i første omgang at have reservedele med til den første del af turen, indtil I kommer forbi en cykelforretning.

Cykelferien er ikke altid billig

Selvom cykelferien umiddelbart kan betragtes som en meget primitiv ferieform, så er det ikke altid billigt at tage på cykelferie. Særligt ikke, hvis I skal have hotelovernatninger undervejs og skal se diverse seværdigheder. Hvis du gerne vil gøre cykelferien en anelse sjovere, kan det være en idé at låne penge. Der findes i dag rigtig mange muligheder for at tage et lån online. Du har sikkert allerede hørt om forbrugslån, kviklån og hurtig lån. Fælles for den slags lån er, at det er super nemt at ansøge, udbetalingen er hurtig, og ingen rådgivere stiller spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge pengene til. Det er muligt at låne helt ned fra få hundrede kroner og op til mange tusinde kroner hos de danske låneudbydere.